Pension ajas poliitikud ja seltsid tülli

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Jesse.
Mart Jesse. Foto: PEETER LANGOVITS/PM/SCANPIX

Kas pensionikoguja peaks saama kogu raha fondist korraga välja võtta või peaks see tilkuma jupikaupa nagu seni? Uus eelnõu on huvigrupid kahte leeri ajanud.

Kuigi rahandusministeeriumi kinnitusel on kogumispensionide ja investeerimisfondide seaduse muutmise eelnõud ette valmistatud ligi kaks aastat ning huvigruppidega on läbi räägitud, leiab Eesti Kindlustusseltside Liit (EKL), et osa sätteid ilmusid sinna üllatuslikult alles eelmisel reedel – eelnõu oleks pidanud lugemisele saatma aga juba esmaspäeval, kirjutab Äripäev. 

«Eelmisel reedel teavitas rahandusministeerium huvigruppe üllatuslikest muudatusettepanekutest kohustusliku pensionisamba väljamaksete lävendite muutmise kohta lootuses need esmaspäeval komisjonis läbi hääletada. Muudatused põhinevad pensioniühistu Tuleva ettepanekute edasiarendamisel,» seisis EKLi juhi Mart Jesse sel nädalal saadetud pöördumises.

Jesse ei kritiseeri mitte eelnõud ennast, mille puhul eelnes mõjuanalüüs ja huvigruppide koostöö, mida kinnitavad ka pangad, vaid eelkõige seda osa, mis sündis Jesse sõnul «piltlikult öeldes üleöö ilma igasuguse analüüsi ja kooskõlastamiseta ning muudaks tänasel kujul küsitavaks kogu kohustusliku kogumispensioni mõttekuse. Viimane sündis ühe huvigrupi ja erakonna viljakas koostöös.» Tõenäoliselt viitas Jesse Tulevale ja IRLile.

Loe pikemalt Äripäevast

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles