Palo: ettevõtjate pöördumises on palju poliitikat

Andres Einmann
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Urve Palo.
Urve Palo. Foto: Liis Treimann

Majandus- ja taristuminister Urve Palo sõnul on 21 ettevõtlusorganisatsiooni maksuteemalises ühispöördumises palju poliitikat ning tema sõnul on valitsus olnud maksumuudatustes paindlik ja osapoolte huve arvestav.

Palo sõnul paistavad ettevõtlusorganisatsioonide pöördumise tagant huvigruppide huvid.

«Huvigruppide surve on loomulik, see käib asja juurde, kui asja arutatakse parlamendis. Seda kasutab ära opositsioon ja see on ka nende töö, ka see on loomulik. Kui seadused vastu võetakse siis kõik see vaibub,» ütles Palo valitsuse pressikonverentsil.

Palo märkis, et paljud pöördumisega ühinenud ettevõtjad on seotud Reformierakonnaga.

«Ettevõtjatega rääkides, ei toon nad eraldi välja ühtegi maksu, mis halvaks Eesti majandust. Ettevõtjad avaldasid muret valitsuse heitliku poliitika pärast, kuid see tuleb sellest, et me oleme analüüsionud ja kuulanud inimesi. Mõni maks on ära jäänud, näiteks autode registreerimismaks, mille pärast on mul isiklikult kahju,» ütles Palo.

21 ettevõtlusorganisatsiooni saatsid täna ühispöördumise riigikogus esindatud erakondadele, milles rõhutavad, et maksutõusud toovad kaasa nii hinnatõusu tarbijatele kui negatiivsed tagajärjed suurimatele ettevõtlussektoritele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles