Coopi juht: ega lakke pole mõtet veel hüpata

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Coopi juht Jaanus Vihand.
Coopi juht Jaanus Vihand. Foto: Raul Mee

Coop Eesti Keskühistu juhatuse esimehe Jaanus Vihandi sõnul jaekaubandus küll kasvab, kuid 4,4 protsendiline SKT tõus ei anna põhjust veel lakke hüpata. 

«Eks see kasv ole natuke vastuoluline,» kommenteeris Vihandi. «Ühelt poolt tasub alati arvestada, et kvartal on lühike aeg ja statistikas tehakse alati tagantjärele korrektuure,» rääkis ta.

Teisalt ei ole Vihandi kindel, kas ettevõtted nii suurt majanduskasvu üldse tunnetavad. «Ei saa välistada, et 4,4 protsenti tuli kas ootamatute turu liikumiste või moonutuste tagajärjel,» rääkis ta. 

Ta tõi ühe näitena välja samuti täna ilmunud jaekaubandusettevõtete müügitulu statistika. Sealt selgus, et võrreldes märtsiga on kaupluste käibe kasv oluliselt aeglustunud.

Coopil läheb aga Vihandi sõnul hästi. «Meie kasvame tunduvalt rohkem kui jaeturg tervikuna. Näiteks mullu suurendasime oma käivet turu kasvust 1,5 korda kiiremini, jõudes 508 miljoni euroni.»

Eesti SKT suurenes 2017. aasta I kvartalis võrreldes eelmise aasta esimese kvartaliga võrreldes 4,4 protsenti, teatas statistikaamet.

Tegevusaladest panustas 2017. aasta esimeses kvartalis SKP kasvu kõige rohkem töötlev tööstus. Kõige rohkem mõjutas töötleva tööstuse suurenemist metalltoodete, mootorsõidukite ning toidu- ja joogitootmise kasv. Majanduskasvule aitasid oluliselt kaasa ka kaubanduse ning ehituse tegevusalad. Kaubanduse kasvule andis esimeses kvartalis hoo sisse hulgikaubandus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles