Palgatöötajad valisid parima mainega tööandjaks taas Eesti Energia (5)

Maiken Mägi
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Kantar Emori igakevadises tööandjate maine uuringus hoiab neljandat aastat järjest esikohta Eesti Energia.

Ihaldatud tööandjate esiviisikusse kuuluvad veel Tallink, RMK, Tallinna Sadam ja Viking Line. Neist kolm esimest kuulusid esiviisikusse ka eelmisel aastal, Viking Line hoidis toona kuuendat positsiooni.

«Pingerida näitab, et tööandjatena on endiselt kõige atraktiivsemad riigi omanduses olevad ettevõtted, mille puhul hinnatakse eelkõige stabiilsust ja pakutavat kindlustunnet. Samuti eelistatakse turismivaldkonnaga seotud ettevõtteid, kus töötamine tundub põnev ja vaheldusrikas,» selgitas Kantar Emori uuringuekspert Lele Aak.

Lisaks tõi ta välja, et suuremad ettevõtted infotehnoloogia, telekommunikatsiooni ja finantssektori valdkondadest, kus teenitakse keskmisest kõrgemat palka, jäävad sellest tipust veidi kaugemale, sest inimesed kaaluvad töötamist pigem neis ettevõtetes, kus nähakse enda erialale ja võimetele sobivaid ametikohti.

Kuigi Tallink asub üle-eestilises pingereas teisel kohal, valisid Tallinnas ja selle lähiümbruses elavad töötajad selle enda jaoks kõige atraktiivsemaks. RMK hoiab liidripositsiooni Lõuna- ja Lääne-Eestis, sest on palju ära teinud puhkevõimaluste ning Eesti turismi arendamises, viinud ellu erinevaid algatusi, tugevdades niimoodi oma üldist mainet. Eesti Energia positsioon on kõige tugevam aga Ida-Eestis, kirjeldas Aak.

Eesti Energia juhatuse esimehe Hando Sutteri sõnul näitab Eesti Energia esikoht tööandjate maine uuringus inimeste usku sellesse, mida Eesti Energia teeb ning nad peavad seda vajalikuks.

«Eesti Energia käib ajaga kaasas ja on muutumas järjest rohkem rauaettevõttest tehnoloogiaettevõtteks, kuid lähiaastate plaanide elluviimiseks vajame senisest enam IT-spetsialiste. Kuna lähiaastatel on Eestis tööealiste inimeste arv langustrendis, siis konkureerimiseks peavad tööandjad looma keskkonna, kus töötajad tahaksid tööd teha - see on kombinatsioon headest töötingimustest, aga ka heast juhtimisest ning selgetest eesmärkidest. Oleme Eesti Energias sellele pidevalt tähelepanu pööranud ja seda on ka tähele pandud,» rääkis Sutter.

Võrreldes eelmise aastaga on Lele Aaki sõnul suurima positiivse muutuse teinud Elisa, tõustes pingereas seitsme koha võrra. Suurima languse tegi aga Olerex, kes on aasta alguses meedias avaldatud kriitiliste artiklite tõttu kukkunud 19 koha võrra.

«On huvitav märkida, et kümme aastat tagasi moodustasid esiviisiku Tallink, Hansapank (nüüdne Swedbank), EMT (nüüdne Telia), Elion (nüüdne Telia) ja SEB Eesti Ühispank (nüüdne SEB Pank). Kuigi neist on vaid Tallink suutnud säilitada koha esiviisikus, mahuvad ka kõik teised nüüdseks brändimuutuse läbi teinud ettevõtted pingerea esimesse kümnesse või selle piirimaile,» lisas Aak.

Tööandjate maine uuringut viis Kantar Emor käesoleval aastal läbi juba 12. korda. 50 mainekamat tööandjat seadsid aprillis 2017 pingeritta 1412 palgatöötajat üle Eesti.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles