Siseturism kasvas Saaremaal ligi 5 protsenti

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso.
EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso. Foto: Lauri Kulpsoo

Saaremaa majutusettevõtted suutsid mullu tõsta regioonis ööbinud siseturistide arvu 4,6 protsenti, statistikaameti andmetel ööbis Saare maakonna majutusettevõtetes 2010. aastal 65 093 ning 2009. aastal 62 201 siseturisti.

Arvu kasvus oli ettevõtluse arendamise sihtasutuse (EAS) turismiarenduskeskuse direktori Tarmo Mutso hinnangul oluline roll ka majutusettevõtete aktiivsel osavõtul «Puhka Eestis» kampaaniast, kirjutas Saarte Hääl.

Seetõttu kutsub EASi turismiarenduskeskuse direktor Tarmo Mutso Saaremaa majutusettevõtteid ka tänavu «Puhka Eestis» kampaaniast osa võtma.

«Kohalikel turismiettevõtetel on põhjust pingutada, sest endiselt kulutavad Eesti elanikud aastas välisreisidele pea kaheksa korda rohkem raha kui siseturismile,» tõdes Mutso.

Kõige populaarsemad siseturismi sihtkohad on majutusettevõtetes veedetud ööde põhjal püsinud viimastel aastatel samad: Tallinn, Ida-Virumaa, Pärnu, Saare maakond, Tartu, Valgamaa ja Lääne-Virumaa.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles