Opositsioon hakkas Sven Sesteri umbusaldamiseks allkirju koguma (10)

Helen Mihelson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sven Sester.
Sven Sester. Foto: Teet Malsroos / Õhtuleht

Täna kogunenud Reformierakonna, Vabaerakonna ja EKRE fraktsioonide juhid otsustasid alustada allkirjade kogumist IRLi kuuluva rahandusministri Sven Sesteri umbusaldamiseks.

Reformierakonna esimehe Hanno Pevkuri hinnangul väärib kogu valitsus eesotsas peaminister Jüri Ratasega umbusaldamist. «Peaministri valikud valitsusjuhina ja Keskerakonnas toimuv oleks piisav alus ka peaministrile umbusalduse esitamiseks, ent hetke suurim probleem on siiski Eesti riigi võlgadesse viimine, uued maksud ja ettevõtluskeskkonna lõhkumine. Seetõttu otsustasime alustada allkirjade kogumist rahandusministri umbusaldusavaldusele,» ütles Pevkur pressiteate vahendusel.

Vabaerakonna esimehe Artur Talviku sõnul näitab Sven Sesteri põhimõtteline meelemuutus eelarvetasakaalu osas, et selline inimene Eesti rahandust juhtida ei saa. «Olukord on skisofreeniline, kus Sester erinevates koalitsioonides on oma vaateid muutnud diametraalselt,» märkis Talvik.

EKRE esimees Mart Helme ütles, et rahandusminister on tõestanud oma ebakompetentsust ja vastutustundetust riigi rahanduse korraldamisel. «Majanduse tõusulaine ootuses ei saa selline minister valitsuses jätkata,» lausus Helme.

Ratas: Sester viib ellu koalitsiooni poliitikat

Peaminister Jüri Ratas (KE) teatas Sesteri umbusaldamise plaani peale, et tema juhitud valitsuses on tugev ja ühtne meeskond ning rahandusminister Sven Sester viib ellu valitsuskoalitsiooni läbimõeldud poliitikat ja seisukohti.

«Rahandusminister on teinud tõsist tööd nii ministeeriumis kui ka valitsuse otsuste selgitamisel riigikogu ees ja avalikkusele. Sester on pingutanud maksuvaba tulu reformi elluviimiseks, et tõsta kõigi madala- ja keskmise sissetulekuga inimeste heaolu ning aidanud leida vajalikku lisaraha tervishoiule,» tõi Ratas välja.

Peaminister lisas, et rahandusminister ja kogu valitsus töötavad Eesti majandusseisakust väljaviimise nimel. Konkreetseteks näideteks on tema arvates energiamahukate ettevõtete erisus, strateegiliste investeeringute elluviimine, ettevõtluskonto loomine, bürokraatia vähendamine ja mitmed teised sammud ettevõtluskeskkonna parandamiseks.

Millal umbusaldusavaldus üle antakse, selgub lähiajal.

Kommentaarid (10)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles