Endover emiteerib arenduseks 6,5 miljoni euro väärtuses võlakirju

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Endover Kinnisvara
Endover Kinnisvara Foto: TMW pressimaterjal

Endover Kinnisvara emiteerib teisipäeval 5 miljoni euro väärtuses võlakirju Mereakadeemia vanast hoonest Vega kortermaja arendamiseks, lisaks plaanib ettevõte lähinädalatel väljastada samaks otstarbeks 1,5 miljoni euro väärtuses võlakirju.

«Tegu on mitteavaliku pakkumisega. Märkimisele minevate väärtpaberite kogumaht on 6,5 miljonit eurot nimiväärtusega 100 eurot. Märgitud on juba 5 miljonit ja ülejäänu peaks eeldatavasti märgitama paari-kolme nädala jooksul, ees on veel kohtumised paari investeerimispangaga. Tagasiside on olnud väga positiivne Lätist ja Leedust, kus suured finantsasutused võlakijru märkisid ja sellele toetudes võib öelda, et emissioon oli edukas,» ütles Endoveri juhatuse liige Robert Laud BNSile.

Võlakirjad on kahe aasta pikkuse tähtajaga, aga varasema tagastamisvõimalusega.

Endover Kinnisvara plaanib Mereakadeemia endisest 12-korruselisest hoonest aadressil Mustakivi 25 rekonstrueerida 18 miljoni euro eest Vega nimelise kortermaja, kuhu rajatakse umbes 300 uut korterit kogupinnaga 15 000 ruutmeetrit. Rekonstrueerimine toimub kahes järgus. Esimene osa valmib käesoleva aasta viimases kvartalis ning teine osa järgmise aasta esimeses kvartalis.

«Vega maja puhul on rõhku pandud turvalisele, fuajees on 24-tunnine mehitatud valve ning territooriumil videovalve. Proportsionaalselt maja pinnaga planeerime ehitada välja olme- ja ühiskasutuses olevaid ruume,» ütles Laud. Hoonesse rajatakse ühiskasutuseks mõeldud katuseterrassid, peoruumid, saun, jõutreeningu ala, grillimisala, piknikuala, pesumasinaruum, laste mängutuba ja muu sarnane.

Rekonstrueeritavas hoones plaanib Endover hakata 1-4-toaliseid kortereid müüma samas hinnaklassis järelturukorteritega, ütles Endoveri erinevate arenduste juht Laud pressikonverentsil. Väiksemate korterite hinnad algavad 44 000 eurost ja keskmiselt on plaanitud hoones kortereid müüa hinnaga 1284 eurot ruutmeetri kohta, rääkis Laud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles