Uberi ja Taxify juhid väidavad riigile, et teenivad aastas sõidujagamiselt 1411 eurot (2)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taxify ja Uber.
Taxify ja Uber. Foto: Liis Treimann

Uberi ja Taxify juhid deklareerisid kogu möödunud aasta tuluks sõidujagamiselt kokku alla poole miljoni euro.  

Uberi ja Taxify platvormide kaudu teenitud tulu deklareeris 2016. aastal 319 inimest ning täpsemalt oli kogusumma 450 000 eurot. See tähendab, et üks juht teenis deklaratsiooni kohaselt keskmiselt aastas 1411 eurot.

Aasta varem oli deklareerijaid 69 ning summa 67 800 eurot.

Maksu-ja tolliamet on loonud Uberile ja Taxifyle võimaluse juhtide nõusolekul nende tuluandmed automaatselt ametile esitada, et need eeltäidetud deklaratsiooni kanda. Kõnealused numbrid näitavadki vaid neid tulusid, mis deklareeriti läbi selle lahenduse.

Maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhtivspetsialist Hannes Udde leidis neid näitajaid kommenteerides, et üldnumbrite kasv näitab inimeste eelistust oma maksukohustusi riigi eest täita.

Eesti on seadustamas nii Uberi kui Taxify sõidujagamist ametlike taksoteenustega ning leevendab selleks nõudeid ka olemasolevatele taksodele. Näiteks saab taksojuhiametist nii lihtne töökoht, mis riigikogu hinnangul ei vaja see enam mingisugust kohustuslikku koolitust.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles