Sisseränne Eestisse kasvab kiiresti, piirarv saab juba suvel täis (3)

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ukrainlased BLRT Grupi ujuvdokis remontimas laeva
Ukrainlased BLRT Grupi ujuvdokis remontimas laeva Foto: Liis Treimann

Eesti tänavune sisserände piirarv täitub prognoosi kohaselt juba poole aasta pealt ehk suvel. Valitsus peab leidma konsensusliku lahenduse, mida ülejäänud aastaga teha - kas piirarvu tõsta, leida erisusi või leppida tõsiasjaga, et kvoot on täis ning rohkem kedagi kolmandatest riikidest tänavu Eestisse ajutiselt tööle ja elama ei lubata.

Eesti tänavune kolmandatest riikidest lähtuva ajutise sisserände piirarv on 1317 inimest, mis teeb 0,1 protsenti Eesti alalisest elanikkonnast. Möödunud aastal täitus see arv pisut enne aasta lõppu, tänavu on aga 800le inimesele juba luba väljastatud ning palju taotlusi on veel sees, mistap saab kvoot täis suve jooksul, vahendab ERRi uudisteportaal.

Kui mullu võeti piirarvu täitudes kvoodi alt välja kindlate erialade esindajad, keda ettevõtjad iseäranis vajasid, kuid Eestist ei leidnud - näiteks IT- ja idufirmade töötajad - , siis tänavuseks, kus kvoot täitub juba poole aasta pealt, pole valitsus veel plaani paika pannud.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles