Endine arvevabrikant testis võltsarvetega PRIAt

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PRIA TARTU TEENINDUS
PRIA TARTU TEENINDUS Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Tartu maakohus tunnistas sel nädalal soodustuskelmuses süüdi ettevõtjad, kellest üks tegutses aastaid tagasi arvevabrikantide grupis ja sai nüüd ettevõtluskeelu.

Pettuse ohvriks langes Põllumajanduse Registrite ja Informatsiooni Amet (PRIA), kellele näidati ehituskulusid tegelikkusest kõrgemana, mistõttu õnnestus vältida omafinantseeringut, kirjutab Äripäev.  

Lõpuks kokkuleppemenetluse teed läinud mehed kasutasid PRIAle omafinantseeringu näitamiseks võltsarveid, mille tasumisel tekkisid fiktiivsed raharingid. Nii uskus PRIA, et toetuse saamiseks vajalikud kulutused on tehtud.

Soodustuskelmuses tunnistas Tartu maakohus süüdi peamiselt Lõuna-Eestis teatud Margo Mölleri, Kalev Kose ja Mehis Jaagura ning ettevõtte Modeena, Ain Sammalkivi mõistis kohus süüdi kelmusele kaasaaitamises. Möller tunnistati süüdi veel ka maksukuriteos ning Kosk, Sammalkivi ja Modeena selle katses ja Sammalkivi maksukuriteole kaasaaitamises. 

Loe edasi Äripäevast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles