Windowsi kasutajatel on taas põhjust muretseda: avastati uus turvaviga (4)

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ars Technica

Windows 7 kasutajate jaoks on lunavara WannaCry tõttu olnud niigi halb kuu, kuid nüüd avastati järjekordne turvaauk, mis võimaldab igaühel kerge vaevaga kokku jooksutada lisaks ka Windows 8 ja Vista arvutid.

Keskkond Ars Techinca annab nimelt teada, et viga neis süsteemides võimaldab sisestada failikataloogi pildifaili nimega «$MFT» - selle võib saata igaüks, kellele iganes näiteks meiliga. Windows kasutab seda täheühendit spetsiaalsete metaandmeid sisaldavate failide puhul oma NTFS-süsteemis ning vale faili lisandumisel ei suuda ta selle «seedimisega» kuidagi toime tulla ja jääb selle «külge kinni».

Portaal The Verge katsetas samuti viga ning tal õnnestus seda korrata, kasutades failinime «c:\$MFT\123» veebipildi puhul. Tagajärg: arvuti aeglustus sedavõrd, et see tuli taaskäivitada. Osal arvutitel läks ka ekraan siniseks.

Kõnealune NTFS-viga avastati selle nädala alguses ning seni pole teada, millal Microsoft sellele parandusuuenduse saadab.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles