Virtsu tööstuspargi vastased kaebasid pargi planeeringu edasi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna halduskohus.
Tallinna halduskohus. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Virtsu tööstuspargi vastased esitasid apellatsiooni Tallinna halduskohtu otsusele, mis ei rahuldanud nende kaebust ligikaudu miljon eurot maksva tööstuspargi detailplaneeringu tühistamiseks.

Tallinna ringkonnakohtusse on laekunud apellatsioonkaebus kokku 15 kaebajalt. Kaebuses taotletakse Tallinna halduskohtu 24. aprilli kohtuotsuse tühistamist, ütles kohtu pressiesindaja BNS-ile.

Lääne Elu kirjutas mai alguses, et Virtsu tööstuspargi rajamise vastased nõuavad kohtus Hanila volikogu otsuse tühistamist, mis kehtestas tööstuspargi detailplaneeringu. Tööstuspargi vastased kaebasid ka, et tööstuspargi rajamisega kahjustatakse nende erahuve, näiteks vähendab tööstuspargi rajamine naabruses asuva, kaebajaile kuuluva kinnisvara väärtust.

Et kinnisvara väärtuse vähenemist ei ole põhjust pidada usutavaks ja kaebajad ei ole esitanud selle tõendamiseks kohtule ühtegi tõendit, luges kohus väite põhjendamatuks ja jättis kaebuse rahuldamata.

Kohtuvaidlus on venitanud tööstuspargi rajamist aasta jagu. «Pall on vastaste käes. Meie ei saa praegu midagi teha,» ütles Hanila vallavanem Arno Peksar toona. Peksari sõnul võis käimasolev kohtuprotsess ja võimalik tööstuspargi ehituse peatamine mõjutada EAS-i mullust otsust tööstuspargi arendamiseks mitte raha anda. Nüüd kavatseb vald esitada uue taotluse, et ehitada valmis tööstuspargi tarbeks vajaminevad kommunikatsioonid. EAS-ilt loodab vald saada 860 000 eurot, ehitus maksab miljoni.

Virtsu tööstuspark rajatakse Virtsu keskele tühermaale. Tööstuspargi projekti on kaasatud kümmekond ettevõtet, neist suurim on Kõmsil tegutsev K.Met AS-i traaditööstus, millele on hooned kitsaks jäänud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles