Rootsis otsitakse tööle rannatestijat, kandideerimisavaldusi murdu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rannatestimine Cala de Horti rannas Ibizal
Rannatestimine Cala de Horti rannas Ibizal Foto: SCANPIX

Veini joomine kohalikes tavernides, pealaest jalatallani massaažid ja valmisolek lugeda raamatuid on olulisemad tööülesanded, mis ootavad ees ühe rootsi naistele suunatud elustiiliajakirja tulevast rannatestijat.

Ajakiri Amelia on paika pannud neli rannapiirkonda üle maailma, kuhu uus töötaja neljaks nädalaks kohale lendab ja viivitamatult tööle asub, kirjutavad Rootsi internetiportaalid tänase päeva tähelepanu tõmbenumbrist naaberriigis.

Kuulutuse tekst ütleb, et rannatestija töö juurde kuulub lisaks ülalmainitule ka osalemine üritustel, rannatoolidel lebamine ja kõik muud tavalised tegevused, mida kohtab turistidele suunatud randades ja nende lähedastes keskkondades.

«Mõnes kohas võib osutuda vajalikuks ülekere massaaži saamine, jookide testimine, snorgeldamine ja raamatu lugemine,» seisab reklaamis.

Kandidaadid peavad oskama ujuda, olema valmis töötama hilja õhtul (eriti mis puudutab jookide testimist), samuti peab neil olema võime puhata või siis mitte midagi teha pikema aja jooksul.

Nagu kirjutab thelocal.se, on vastukaja kuulutusele olnud tohutu. «Saime paari tunniga sadu kandideerimisvaldusi,» ütles ajakirja peatoimetaja Åsa Lundegård täna lõuna paiku.

Kuna kuulutus ilmus ajakirja veebiküljel täna, 1. aprillil, arvavad paljud, et tegu võib olla aprillinaljaga.

«Ei, see pole nali. See on totaalselt reaalne töökoht,» märkis Lundegård, öeldes, et töökuulutuse sõnastusega keeras ajakiri meelega vinti pisut üle, et asi tunduks kahtlaselt hea.

Vajaduse sellise toreda töökoha järele tekitasid aga ajakirja lugejad, kes tahavad teada põhjalikku infot ja kogemusi lahedamatest puhkusepiirkondadest üle maailma. Ajakirja peatoimetaja sõnul ajakirjanike sellise töö jaoks tal võtta pole. Nii tuligi mõte luua rannatestijale spetsiaalne töökoht.

Töökoha saaja peab pidama ka oma tegevusest blogi.

Kõnealusest neljast rannapiirkonnast üks asub Korsika saarel Vahemeres, teine Cape Towni pkandis Lõuna-Aafrika Vabariigis ja kaks Aasias.

«Tahame leida inimest, kes jagaks oma muljeid meie lugejatega, näiteks kui ligipääsetav rand on, kas seal on lihtne inimestega tutvuda ja teised sellised kriteeriumid,» ütles Lundegård.

 

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles