Asjatundjad ei pea Läti kaubavedude langust Venemaa kättemaksuks

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubarong. Pilt on illustratiivne.
Kaubarong. Pilt on illustratiivne. Foto: ArvoMeeks / Valgamaalane

Venemaa riikliku raudteekompanii Venemaa Raudtee (RŽD) loobumine suuremast osast kaubavedudest Läti sadamatesse ei ole ilmselt kättemaks Lätile vastuseisu eest Nord Stream 2-le, vaid tuleneb Venemaa strateegiast suunata kõik kaubad Vene sadamatesse, leiavad asjatundjad.

Eesti Raudtee juhatuse esimees Erik Laidvee ütles ERRile, et kaubavedude kukkumine oli tegelikult ette teada, kirjutab ERR uudised.

«Venemaal on võetud vastu selline dokument nagu Vene infrastruktuuri arendamise strateegia aastani 2030 ja seal on selgelt kirjas, mis kaubad ja mis aastal tuleb ümber suunata Vene sadamatesse,» selgitas ta.

«Jutt on siis masskaupadest ja Vene eksportkaubad peavad selle dokumendi kohaselt liikuma välja läbi Vene sadamate. Nende infrastruktuur on piisavalt arendatud ja võimsused on olemas, nii see plaanipäraselt läheb,» lisas Laidvee.

Kuigi Läti meedias spekuleeritakse, et Vene Raudtee käitumise taga on kättemaks selle eest, et Läti on seisnud vastu Venemaa gaasijuhtmeprojektile Nord Stream 2, ei pea Eesti Raudtee juht seda peamiseks põhjuseks.

Loe lähemalt ERR uudistest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles