EG Ehitus vaidlustas kohtus Karksi mõõtejaama hankelt kõrvalejäämise

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Balticconnector projekt
Balticconnector projekt Foto: Erik Prozes

Eesti Gaasi tütarfirma AS EG Ehitus ja UAB Alvora nõuavad kohtus Eleringi otsuse tühistamist, millega viimane jättis ettevõtted kvalifitseerimata Karksi mõõtejaama ja projekteerimis- ja ehitustööde hankel.

Eleringi vastaval hankel osalemiseks esitasid taotluse kuus taotlejat. Elering jättis ettevõtted kvalifitseerimata põhjendusega, et nad pole tõendanud, et on kolme aasta jooksul enne taotluse esitamise tähtaega projekteerinud vähemalt kaks gaasi mõõtmist võimaldavat maagaasi mõõtejaama või maagaasi jaotusjaama ehitamise või rekonstrueerimise tööprojekti.

EG Ehitus ja Alvora esitasid Eleringi otsuse peale vaidlustuse riigihangete vaidlustuskomisjonile, väites, et lisasid kogemata referentside hulka mittesobiliku töö, viidates hankedokumentatsiooni suurele mahule.

Elering omakorda vaidles selle vastu, et ettevõtte väide, et kvalifitseerimiseks esitatud referentsprojektid olid inimliku eksimuse tõttu valesti esitatud, ei ole usutav ega asjakohane.

Eleringi teatel  ei kohaldanud kohus vaatamata vaidlustaja taotlusele esmast õiguskaitset ja Elering jätkab ettevalmistusi mõõtejaama ehitustööde käivitamiseks. 

Riigihangete vaidlustuskomisjon jättis ettevõtete kaebuse rahuldamata, leides, et Elering on tuvastanud õigesti, et ühistaotlejad ei vasta mõõtejaama projekteerimise nõude kehtestatud kvalifitseerimise tingimusele.

Karski maagaasi mõõtejaama ehitus on osa Balticconnectori projektist. Uus gaasimõõtejaam saab olema täisautomaatne, kaugjuhitav ja kahesuunaliselt töötav.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles