Kesko müüs oma kinnisvara Eestis ja Lätis

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLNPM02:K-RAUTAKESKO : TALLINN, EESTI,26OCT04-
K-RAUTAKESKO  kaupluse reklaam Peterburi teel.
pl/ Foto PEETER LANGOVITS POSTIMEES
TLNPM02:K-RAUTAKESKO : TALLINN, EESTI,26OCT04- K-RAUTAKESKO kaupluse reklaam Peterburi teel. pl/ Foto PEETER LANGOVITS POSTIMEES Foto: PEETER LANGOVITS/PM/EMF

Soome Kesko kontsern on müünud ehituspoodide keti Kesko Senukai seitsme poe kinnistud Eestis ja Lätis kinnisvarafondile UAB Baltic Retail Properties.

Samal tehingu raames omandas Kesko kinnisvarafondis 10-protsendilise osaluse, teatas Kesko börsile.

UAB Baltic Retail Propertiesi peamine osanik on 70 protsendiga CPA:17 - rahvusvaheline kinnisvarainvesteeringute fond, mida juhib USA-s asuv W.P.Carey Inc.

Tehingu koguväärtus on ligikaudu 174 miljonit eurot. Keskole kuulunud kinnistute müügihind oli 64 miljonit eurot, kasum divesteeringult 50 miljonit eurot. Kesko Groupi neto rahavoog tehingust enne makse on ligikaudu 58 miljonit.

Tehingul pole märkimisväärset mõju konsterni kasumile.

Baltic Retail Properties rendilepingutest tulenev Kesko katkestamatute kohustuste summa kasvab kokku 19 kinnistu pealt 124 miljoni euro võrra.

Kesko Seunkai alla kuulub kontsernis Baltikumi ja Valgevene ehituspoodide tegevus. Ettevõttel on regioonis kokku 54 poodi. Ettevõtte müügitulu oli mullu ligi 600 miljonit eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles