Video: Samsung S8 kuulus iiriseskanner lollitati lihtsalt ära

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Samsung S8 iiriseskänneri ärepetmine
Samsung S8 iiriseskänneri ärepetmine Foto: ccc.de

Samsungi uusimas tipptelefonis kasutatav ainukordne iiriseskanneri turvatehnoloogia on ära petetav kõigest foto, paberi ja kontaktläätsedega, tõestas Saksa häkkerirühmitus Chaos Computer Club allolevas videos.

Samsungi üliturvaliseks nimetatud iiriseskanneri abil on võimalik telefoni lukustustest vabastada kõigest pilguheiduga. Nüüd tunnistab Samsung, et on avastatud probleemist teadlik, kirjutab BBC.

Chaose liikmed skannisid esmalt mõne vabatahtliku silmad S8 iisiseskanneriga. Seejärel tegid nad silmadest digikaameraga fotod ja kasutasid selleks öörežiimi, millel kasutuses infrapuna. Edasi printisid nad silmakujutise välja ja katsid selle kontaktläätsega. Kui Samsung S8-le seda kujutist näidati, vabanes see lukustusest.

Samsung teatas, et uus tehnoloogia on läbinud range testimise, kuid on nüüd valmis probleemi nii kiiresti kui võimalik lahendama.

Samsung S8 omanikel on aga võimalus oma telefoni turvaliselt lukus hoida nii sõrmejälgede, näotuvastuse, parooli kui mustriga.  

Samsung: saavutatut korrata on ülimalt raske

«Me olime antud raportist teadlikud, kuid soovime kinnitada oma klientidele, et Galaxy S8 iiriseskanneri tehnoloogia on välja arendatud lugematute testide tulemusel, tagades väga kõrgetasemelise täpsuse ja ennetades katseid rikkuda selle turvalisust näiteks pildiga isiku silmaiirisest,» ütles Samsung Electronics Balticsi kommunikatsioonijuht Liga Bite juhtumit kommenteerides Postimehele.

Kirjeldatut võib tema sõnul saavutada vaid väga haruldase asjade kokkulangevuse kombinatsiooni tulemusel. See nõuaks kõrgresolutsioonilist kujutist nutitelefoni omaniku iirisest koos IR-kaamera, kontaktläätse ja omaniku telefoniga kõike samal ajal, mis on väga ebatõenäoline situatsioon.

«Me oleme teinud mitmeid sarnaseid katsetusi, kuid sellise tulemuse kordamine oli ülimalt raske,» lisas ta. «Kui siiski on potentsiaalne haavatavuse risk või ilmneb mõni uus asjaolu, mis tõstatab turvalisusküsimusi, tegutseme me nii kiiresti kui võimalik ja rakendame kõik jõupingutused, et see olukord lahendada.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles