Mobiiltelefonide müük aprillis kahanes

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nutitelefonid.
Nutitelefonid. Foto: Eero Vabamägi / Postimees

Turu-uuringufirma GfK Retail & Technology andmetel müüdi mobiiltelefone Eesti jaemüügis aprillikuus võrreldes eelmise aasta sama ajaga pea 13 protsendi võrra vähem, mobiiltelefonide müügikäive kasvas samas 2,4 protsenti.

GfK statistika järgi müüdi Eesti jaemüügis aprillikuus 27 100 mobiiltelefoni, aasta tagasi müüdi 31 100 telefoni. Mobiiltelefonide müügikäive ulatus tänavu aprillis 7,9 miljoni euroni, aasta tagasi oli see 7,8 miljonit eurot, teatas Tele2.

Tele2 müügi- ja turundusdirektori Kristjan Seema sõnul selle aasta Eesti jaeturu mobiiltelefonide müük võrreldes eelmise aastaga jätkuvalt langeb ja seega ei saa kogu 2017. aasta telefonide müügiprognoosides optimistlik olla.

Aprillis Eesti jaeturul müüdud mobiiltelefonidest olid 83 protsenti GfK statistika järgi nutitelefonid, kokku müüdi 22 400 nuti- ja 4700 nuputelefoni. Seema sõnul on nuputelefonide müük üllatuslikult olnud tänavu stabiilne ja pigem väikses tõusus.

Seema hinnangul ostavad eestlased võrreldes mullusega küll vähem mobiiltelefone, kuid nende selge eelistus on kallimad ja tehniliselt võimekamad mobiiltelefonid. Telefonide keskmine ostuhind jätkas kasvutrendis ka aprillis, tõustes rohkem kui 17 protsenti. GfK andmetel oli aprillis jaemüügiturul mobiiltelefoni keskmine ostuhind 293 eurot.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles