Suur puidulast ootab jääolude tõttu neljandat kuud sadamas

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Puit, pilt on illustratiivne.
Puit, pilt on illustratiivne. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Roomassaare sadama ala on puidumaterjali nii täis, et suur hulk puidust on tulnud ladustada ka sadamalähedasele platsile - seoses erakorraliste jääoludega ja navigatsiooniperioodi lõppemisega mullu detsembris on Roomassaares kaubavedu katkenud juba ligi neli kuud.

Praeguste erakorraliste jääolude tõttu on AS Saarte Liinid pöördunud keskkonnaameti poole palvega saada luba sadamas süvendus- ja kaadamistööde tegemiseks kohe pärast jää taandumist ehk siis juba aprillis või mais, kirjutab Saarte Hääl.

Roomassaare sadama direktor Renno Tammleht selgitas, et sadama süvendustööde tegemine oli kavas juba läinud aasta lõpul, ent kuna tööd siis mere ootamatult varase jäätumise tõttu pooleli jäid, tuleb need nüüd kiiremas korras ära teha.

«Põhjus on selles, et tahame kasutusele võtta lisaks veel ühe kai kauba laadimiseks,» muudaks see tema sõnul kauba teelesaatmise veelgi kiiremaks.

Praegu on meri sadamas veel jääkaane all, kuid Tammleht avaldas lootust, et ilmselt lähinädalal või -nädalatel saab meri siiski juba jäävabaks. «Sel talvel on jääd väga pikalt olnud, praktiliselt jõulust alates,» tõi sadama direktor välja kaubavedu raskendanud asjaolu ja lisas, et tavaliselt läheb meri täiesti jäässe alles jaanuari keskel.

Keskkonnaameti pressiesindaja Aet Truu sõnul ei ole amet Roomassaare sadama taotlust veel arutanud, seega ei osanud ta süvendustööde aprillis või mais toimumise kohta midagi täpsemat veel öelda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles