Lätlaste maksureforme tabasid Euroopas kriitikanooled (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valdis Dombrovskis.
Valdis Dombrovskis. Foto: Reuters/ScanPix

Läti valitsuse pakutud maksureform lahendab vaid osa probleeme, leiab Euroopa Komisjon. Komisjoni asepresident Valdis Dombrovskis aga lisab, et eelarvedefitsiidi arvatav kasv teeb väga murelikuks.

Tulumaksu 3-protsendilise vähendamisega astub Läti sammu õiges suunas, kuid sellega ei lahendata teisi põhimõttelisi küsimusi, näiteks maksukoormuse kandmine tööjõult tarbimisele, kinnisvarale ja kapitalile, andis Euroopa Komisjon hinnangu lätlaste reformikavale, vahendab Äripäev.

Komisjoni asepresident, Läti endine peaminister Valdis Dombrovskis aga lisas, et temale teeb tõsist muret vähekindlustatud kodanike olukord. «Üks soovitus on kanda maksukoormus madalalt tasustatud tööjõult üle sellisele maksubaasile, mis mõjutab kasvu vähem. Seda reformikava hinnates näeme me paljut, mis ei vii õigesse suunda,» märkis ta. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles