Nordea: 24 protsendil Eesti elanikest ei ole sääste

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Veerandil Eesti inimestest ei ole sääste
Veerandil Eesti inimestest ei ole sääste Foto: SCANPIX

24 protsendil Eesti elanikest ei ole sääste, samas kui Lätis pole sääste 32 protsendil ja Leedus 20 protsendil elanikest, ütles Nordea Banki Läti haru projektijuht Edgars Žilde viidates uuele Nordea uuringule.

Uuringu tulemused näitavad, et 28 protsenti Eesti ja Läti elanikest ei suuda pärast sissetuleku langemist katta isegi kuiseid väljaminekuid. Leedus ei suuda seda 25 protsenti vastanutest.

Samas arvavad 58 protsenti Läti elanikest, 64 protsenti Eesti elanikest ja 62 protsenti Leedu elanikest, et nende sissetulek kasvab järgneva viie aasta jooksul.

Zilde sõnul tunnistasid 90 protsenti Läti elanikest, et nende teadmised investeerimise kohta on kas väga vähesed või mitte eksisteerivad. 38 protsenti Läti elanikest usaldavad ebaprofessionaalseid allikaid investeerimise ja rahanduse kohta, näiteks sõpru, arvamusi internetis või sotsiaalmeedias. 36 protsenti vastanutest leidsid, et investeeringud on riskantsed ja mõeldud professionaalidele.

Uuring korraldati Omnicom Media Groupi poolt ja selle käigus küsitleti üle Baltimaade 2293 inimest vanustes 18-65.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles