Bigbanki juhatuse esimees Kaido Saar lahkub ametist

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaido Saar.
Kaido Saar. Foto: Bigbank

Bigbank ASi juhatuse esimees Kaido Saar lahkub alates 1. septembrist ametist. Pank loodab uue juhatuse esimehe leida lähiajal, hiljemalt augusti alguseks.

«Kaido otsus juhatuse esimehe kohalt lahkuda on Bigbankuritele emotsionaalselt raske, sest koos tehtu on olnud muljetavaldav, kuid samas ka inimlikult arusaadav,» ütles Bigbanki nõukogu esimees Parvel Pruunsild.

«Otse ülikoolipingist meiega liitununa läbis Kaido kõik karjääriastmed. Juhatuse esimehena tõestas ta ennast pühendunud juhina, kes suudab rahvusvahelises organisatsioonis väga keerulised muudatused ellu viia.»

«6. mail sai mul Bigbankis töötatud 15 aastat,» märkis Bigbank ASi juhatuse esimees Kaido Saar. «Ma olen näinud kiiret kasvu majandusbuumi ajal, väga keerulist perioodi majanduskriisi ajal, ma olen näinud, kuidas Bigbank kasvas väiksest laenukontorist rahvusvaheliseks pangaks, mis tegutseb tänaseks 9 riigis. Minu viimaste aastate tõeliseks väljakutseks oli muuta panga ärimudelit, millega muutusime soodsaima intressimääraga tarbimislaenudele keskendunud spetsiaalpangaks.»

«Pärast pikka põnevat karjääri Bigbankis otsustasin, et on aeg liikuda edasi,» sõnas  Saar. «See ei ole kerge, kuna oleme koos kolleegidega niivõrd palju saavutanud, käinud läbi nii tulest kui veest. Kuid nüüd tunnen, et tahan murda välja oma mugavustsoonist ning minna ja areneda edasi. Bigbank on täna tugevam kui kunagi varem, pangal on väga professionaalne meeskond ning juhtkond, kes suudab panka olulisel määral edasi viia. Seepärast saan oma töö üle anda kerge südamega.»

Bigbank ASon Eesti kapitalil põhinev tarbimislaenudele keskendunud spetsiaalpank, millel on filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Hispaanias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis. 2016. aasta lõpu seisuga oli Bigbankis 434 töötajat, sh 211 Eestis, 74 Lätis, 70 Leedus, 31 Soomes, 35 Hispaanias ja 13 Rootsis. Laenuportfell kasvas möödunud aastal 37 miljoni euro võrra 363 miljoni euroni. Kontserni varade maht ulatus eelmise aasta lõpu seisuga 394 miljoni euroni, kasvades aastaga 12 protsenti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles