Instagram mõjub noorte vaimsele tervisele kehvasti

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Filter
Filter Foto: SCANPIX

Võrreldes teistel sotsiaalmeediarakendustega põhjustab Instagram noortel rohkem masendust ja üksindustunnet.

Facebookile kuuluval fotojagamisplatvormil Instagram on enam kui 700 miljonit kasutajat üle maailma.  Royal Society for Public Health (RSPH) uurimuse käigus küsitleti 1500 Suurbritannia noort vanuses 14 kuni 24. Tulemustest selgub, et Instagram seostus noortele madala enesehinnangu, unepuuduse ja rahulolematusega oma välimuse suhtes. Pea sama palju negatiivseid seoseid tekitas ka Snapchat, vahendab CNBC.

«Huvitav, et Instagram ja Snapchat mõjuvad vaimsele tervisele kõige kehvemini, mõlemad platvormid on keskendunud visuaalsetele kujutistele ning ilmselt tekitavad noortes ärevust,» rääkis RSPH juht Shirley Cramer.

«Instagrami hoidmine turvalise ja toetava paigana on meile väga oluline, meile on prioriteediks, et inimesed võiksid ennast mugavale väljendada, seda eriti noorte puhul,» kommenteeris tulemusi Instagrami strateegiajuht Michelle Napchan.

Googlele kuuluva You Tube´i kohta arvati aga näiteks, et see pigem toetab enese väljendamist, kuid mõjub samas kõige laastavamalt noorte magamisharjumustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles