Paide arendab «Nelja kuninga» turundusliini kvartettide konkursiga

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Paide linn

Laupäeval korraldab Paide kultuurikeskus esmakordselt üleriigilise kvartettide konkursi «Kuninglik nelik». Samuti sõlmitakse koostööleping rahvusooper «Estoniaga».

Nagu ütles Paide Kultuurikeskuse kunstiline juht Tiia Tamm, võib üritusest kujuneda Paide linna ja selle turunduses kasutatava nelja kuninga loo tähtüritus.

Teatavasti nimetatakse neljaks kuningaks eestlaste vanemaid, kes tulid Jüriöö ülestõusu ajal Paidesse Saksa orduga läbi rääkima ja kaotasid linnas oma elu.

Kui tänavu tähistab linn oma 720. sünnipäeva, väärib meenutamist, et linna 700. ja 710. sünnipäeva puhul lavastati linnas vabaõhuetendused nelja kuninga loo põhjal.

Samuti on linna peatänaval hotell nimega Neli Kuningat, mille omanikeringi kuulub hiljuti Paide linnapeaametist lahkunud Kersti Sarapuu, kes ongi kuuldavasti lubanud hakata rohkem hotellijuhtimisega tegelema.

Paide on turunduslikus mõttes tuntud ka kui «Eestimaa Süda», kuna asub võrdlemisi Eesti keskel.

Linna regionaalpoliitiliseks ambitsiooniks on olnud saada riigi üheks suurtest administratiivkeskuseks, nagu Kirde-Eestis on selleks saanud Jõhvi linn.

Mingil määral täidab seda ambitsiooni sisuga Paide Kultuurikeskuse ja rahvusooper Estonia vahel samuti sel laupäeval sõlmitav koostööleping, mille järgi saadab Estonia tänavu novembris linna kultuurikeskusesse kolm oma opereti- ja balletietendust.

«Kuningliku neliku» konkursi ja kontserdi korraldavad Paide Kultuurikeskus ja Paide Muusikakool. Ettevõtmist toetavad Kultuurkapitali Järvamaa ekspertgrupp, Hasartmängumaksu Nõukogu, Atko Tours, Järva Teataja, Berit Kontsert, Eesti Kontsert, Tartu Kontsertmaja, Jõhvi Kontsertmaja ja Rahvusooper Estonia.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles