Ajujahi käivitusfirmad jõudsid rahvusvahelise võistluse finaali

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajujahi konkurss 2008. aastal.
Ajujahi konkurss 2008. aastal. Foto: Liis Treimann.

EASi teatel jõudsid maineka MIT (Massachusetts Institute of Technology) ülikooli ettevõtluskonkursil Lõuna-Koreas kümne finalisti sekka ka kolm Eestist pärit äriideed, mis on esitatud Ajujahi konkursil osalenute poolt.


Ajujaht on EASi ettevõtluskonkurss, mida rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi vahenditest.

Tänavu juba 14. korda toimunud MIT Global Startup Workshop konverentsi raames toimus ka äriidee esitlemise võistlus ehk Elevator Pitch Contest, kus oma idee või ettevõtte tutvustamiseks oli osalejal aega 60 sekundit.

Eestit esindas võistlusel viis tänavust ja mullust Ajujahi konkursil osalenud noort. Kokku ca 45 võistlejast jõudis finaali ehk 10 parema sekka koguni kolm Eestist pärit ideed.

Eestist pääsesid finaali Priienergia, mis on uus üliefektiivne kanalisatsiooni soojusvaheti; Quotista.com, mis on veebikeskkond tsitaatide kogumiseks ja jagamiseks ning Virtual Garden ehk virtuaalne võimalus kasvatada reaalsel maalapil mahepõllumajanduslikke juurvilju ja aiasaadusi.

«Eestlaste edu tekitas konverentsil elevust ning kindlasti tärkas nii mõnelgi publiku hulgas olnud riskikapitalistil ja teistel start-up maastikul tegutsejatel suurem huvi Eesti ja siinsete noorte ettevõtjate vastu.

Samuti oli see kinnituseks, et Ajujahi konkursi parimad osalejad on vägagi konkurentsivõimelised ka rahvusvahelises kontekstis,» kommenteeris EASi innovatsioonidivisjoni direktor Ilmar Pralla.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles