Sõnajalad ostsid Soome tuulikulabade tehase

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõnajalgade tuuletehnoloogia ettevõtte Eleoni esimene tuulik on praeguseks juba mitu aastat Saaremaal elektrit tootnud.
Sõnajalgade tuuletehnoloogia ettevõtte Eleoni esimene tuulik on praeguseks juba mitu aastat Saaremaal elektrit tootnud. Foto: Martin Ilustrumm

Ajal, mil Eesti tuuleenergeetikas kütab kirgi Tootsi tuulepargi kinnistu enampakkumine ning Ida-Viru maavalitsus otsustas Sõnajalgade Aidu tuulepargi ehituse 30 päevaks seisata, tegutsevad vennad Sõnajalad selleks, et hiljemalt aasta lõpuks alustaks tegevust nende tuulikulabade tehas, mille ost vormistati hiljuti.

«Labadetööstuse Eestisse toomise kõige suurem fenomen on esiteks see, et see on väga tööjõumahukas – seda tehakse igal pool maailmas käsitööna,» kirjeldas tuuleenergia tootja Eesti Elekter AS ja kodumaiseid tuulikuid arendava ettevõtte Eleon AS juhatuse liige Andres Sõnajalg. Tema sõnul on Eestis juba ka sellel alal pädevaid inimesi. «Kõik luksusjahid tehakse samadest materjalidest,» põhjendas ta.

Teise olulise aspektina tõi Sõnajalg välja veokulud, kuna tuulikulabasid väljastpoolt Eestit tuues tuleks arvestada vähemalt 20-protsendilise lisakuluga.

«Labade jaoks ei rajata väga suuri tehaseid, vaid need tehakse tuuleparkide lähedusse, kuni selleni välja, et tehakse tehaseid, mida on võimalik teisaldada,» kirjeldas ettevõtja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles