Trumpi mesinädalad turgudega said läbi

Tõnis Oja
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
New Yorgi börs läks kolmapäeval langusesse, kui sai teatavaks, et president Trump on mõjutanud FBI direktorit lõpetama juurdlust oma endise julgeolunõuniku Venemaa sidemete kohta.
New Yorgi börs läks kolmapäeval langusesse, kui sai teatavaks, et president Trump on mõjutanud FBI direktorit lõpetama juurdlust oma endise julgeolunõuniku Venemaa sidemete kohta. Foto: Brendan McDermid/Reuters/Scanpix

Kui Ameerika Ühendriikide tuntuim aktsiaindeks Dow Jones kerkis jaanuari lõpus üle 20 000 punkti taseme, reageeris president Donald Trump sellele kiire Twitteri säutsuga «Suurepärane» ja hashtag'iga #Dow20K. Trumpi nõunik Kellyanne Conways oli veelgi eksalteeritum, kirjutades, et Dow, nagu indeksit nimetatakse, 20 000 punkti tasemele jõudmine on Trumpi efekt.

Trumpi valimislubadused, aga ka üldise majandusolukorra paranemine ja ettevõtete head majandustulemused kergitasid USA, aga ka mitmed Euroopa turud rekordtasemele. Aktsiaturgude tõusu hakatigi nimetama presidendi- ja Trumpi-ralliks.

Üha uued presidendi ümber puhkenud skandaalid, eriti kolmapäeval ajakirjanduses avaldatud info, et Trump ärgitas FBI direktorit lõpetama juurdlust oma endise julgeolunõuniku Michael Flynni Venemaa-sidemete kohta, pani USA ja seejärel ülejäänud aktsiaturud langema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles