Saaremaa suurim piimatootja alustas uue 500-kohalise farmi ehitust

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saaremaa piimatootja Tõnu Post saab jätkata uue piimafarmi ehitust, mis kriisi tõttu ootele jäi.
Saaremaa piimatootja Tõnu Post saab jätkata uue piimafarmi ehitust, mis kriisi tõttu ootele jäi. Foto: Tiina Kõrtsini/Õhtuleht

Saaremaa suurim piimatootja Kõljala POÜ alustas uue 500-kohalise vabapidamisel loomade lüpsilauda ehitamist, mis on esimene kriisijärgne investeering maakonna piimanduses pärast Rauni lauda valmimist 2013. aastal.

Kõljala POÜ juhi Tõnu Posti sõnul on uue lauda ehitus olnud päevakorral juba mõnda aega, kuid plaan sai tagasilöögi piimanduskriisi tõttu, vahendab Saarte Hääl

Kuna Kõljala POÜ-l on investeeringutoetuse uute tingimuste kohaselt väga keeruline toetusekõlbulikku punktisummat kokku saada, valmib laut ilma investeeringutoetuseta, pangalaenu abil.

«Minu miinuseks toetuse taotlemisel oli liiga suur käive ja varasem toetuse kasutamine,» selgitas Post, kes pöördus kapitali saamiseks kohe panga poole. «Saime pangaga kaubale, mängime nüüd jälle ühes liigas.»

Esmaspäeval alanud laudaehituse tulemusel suureneb Tõnu Posti juhitud farmides Haeskas ja Valjalas lüpsilehmade arv 800 loomalt 1300 loomani.

Loe lähemalt Saarte Häälest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles