Microsoft: meil on kõige energiasäästlikum veebilehitseja

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Microsoft.

Microsofti väitel on hetkel maailma kõige energiasäästlikum veebilehitseja nende poolt hiljuti välja toodud Internet Explorer 9 (IE9), vahendab Computerworld.


Nimelt viis Microsoft läbi testi, milles võrdles viie suurima veebilehitseja energiakulu kuue erineva stsenaariumi põhjal. Üles rivistati Internet Explorer 9, Apple Safari 5, Mozilla Firefox 4, Opera Software Opera 11 ja Google Chrome 10.

Tulemused näitasid, et sülearvutil, mis oli varustatud 56 Wh akuga ning Windows 7 operatsioonisüsteemiga, oli IE9 võimalik kasutada 3 tundi ja 45 minutit.

Lähimaks võistlejaks osutus Firefox 4, mida sai kasutada 3 tundi ja 35 minutit. Teistel veebilehitsejatel nii hästi ei läinud. Chrome 10 tulemuseks jäi 2 tundi ja 56 minutit; Apple Safari 5 pidas vastu 2 tundi ja 55 minutit ning Opera 11 pidas vastu 2 tundi ja 43 minutit.

Samas astus Opera oma veebilehitseja kaitseks välja ning teatas, et testi ei viinud läbi sõltumatud isikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles