Nordea ja DNB Balti ühendpank Luminor valis juhtkonna liikmed

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea ja DNB Balti pangad ühinevad Luminor pangaks.
Nordea ja DNB Balti pangad ühinevad Luminor pangaks. Foto: Elmo Riig / Sakala

Baltimaades tegutsema hakkava DNB ja Nordea ühendpanga Luminor nõukogu avalikustas uue panga juhtkonna, kuhu kuuluvad ka panga maajuhid kolmest Balti riigist.

«Mul on heameel tutvustada Luminori tugevat ja kogenud juhtkonda, kellega koos hakkame uut panka ehitama. Liitsime Nordea ja DNB parima kompetentsi regiooni pangandusäris ja tehnoloogiaalal ning kutsusime meeskonda turu parimad oma valdkonna tegijad. Usun, et hoolimata väljakutsetest on meil ees professionaalselt väga põnev ja palju pakkuv aeg,» ütles Erkki Raasuke, tulevase ühendpanga juhatuse esimees pressiteates.

Gunnar Toomemets on finantssektoris töötanud ligi 20 aastat. Viimased seitse aastat on ta juhtinud Swedbank Eesti privaatpanganduse üksust. Varem on ta töötanud Swedbanki liisingudivisjoni juhina ja olnud sama panga Eesti liisingüksuse juhatuse esimehe ametis. Gunnaril on suured kogemused rahvusvaheliste ja kohalike meeskondade juhtimises.

Luminori juhtkonda kuuluvad juhatuse esimees Erkki Raasuke, Eesti maajuht Gunnar Toomemets, toodete- ja pakkumiste juht Kristina Siimar, digikanalite juht Margus Simson, riskijuht Hannu Saksala, Leedu maajuht Andrius Nacajus, Läti maajuht Kerli Gabrilovica, finantsjuht Christian Wallentin ning IT juht Peter Lunding.

Luminori juhtkonda hakkab toetama laiendatud juhatus, mille liikmeteks on õigusteenistuse juht Mari Mõis, vastavuskontrolli juht Marilin Pikaro, üleminekuprotsessi juht Tina Kukka, Dace Kaulina, personalijuht Dace Kaulina, turundus- ja kommunikatsioonijuht Signe Lonerte.

«Meie eesmärk on saada Baltikumi juhtivaks pangaks, mis pakub siinse regiooni inimestele ja ettevõtetele parimaid teenuseid ja tooteid, tagades kõrgeima kvaliteedistandardi. Luminori juhtkonna liikmetel on muljetavaldav juhtimiskogemus ja ekspertteadmised ning selle liikmed pärinevad nii Balti- kui ka Põhjamaadest. Võimekas tiim kindlustab meie klientidele uuenduslikud ja paindlikud teenused ning põnevad võimalused meie töötajatele,» ütles Luminor Group AB nõukogu esimees Nils Melngailis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles