Transferwise muutus peale kuut aastat kasumlikuks

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Transferwise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus.
Transferwise'i kaasasutaja Taavet Hinrikus. Foto: JAANUS LENSMENT/POSTIMEES

Transferwise muutus tänavu, kuus aastat peale ettevõtte asutamist kasumlikuks.

Ettevõttele prognoositi märtsis lõppenud majandusaastaks 2,6 miljoni naelast maksueelset kahjumit, kuid ettevõtte teatel oli see sellel kalendriaastal kasumlik, kirjutab BBC.

Märtsis lõppenud majandusaasta, mille aruanne hetkel veel kinnitamata, maksude-eelseks kahjumiks ootab ettevõte 2,6 miljonit naela. Kalendriaasta lõikes, ehk 2017 aasta algusest arvestades, on TransferWise aga kasumis ja hetkel jääb igakuine käive 8 miljoni naela juurde, mis tähendab, et jooksev aastakäive jääb suurusjärku 100 miljonit naela.

«Me ehitame ühte vähestest uutest rahvusvahelistest rahandusteenuste brändidest, mis nüüd turule on tulnud. Muutuda kasumlikuks vaid kuus aastat pärast asutamist näitab kui tugev meie äri vundament on. See on alles algus,» ütles firma kaasasutaja Taavet Hinrikus.

Ettevõtte teatel kannavad selle kliendid nüüd kuus üle üle 1 miljardi naela ning sellel on 700 töötajat. Ettevõtte väärtuseks hinnatakse 850 miljonit naela ning sellel on üle miljoni kliendi.

Transferwise asutati kahe eestlase Taavet Hinrikuse ja Kristo Käärmanni poolt 2011. aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles