Europol: me ei tea veel, kes oli WannaCry rünnaku taga

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WannaCry lunarahanõue.
WannaCry lunarahanõue. Foto: HANDOUT/Reuters/Scanpix

Euroopa politseiagentuur Europol ütles täna, et veel on vara otsustada, kes oli eelmisel nädalal üle maailma levinud pahavara WannaCry rünnaku taga, ehkki asjatundjate sõnul osutavad mõned märgid Põhja-Koreale.

«Me oleme valmis uurima igas suunas, aga me ei spekuleeri ja me ei saa midagi kinnitada. Vara veel midagi öelda,» ütles Europoli pressiesindaja Jan Op Gen Oorth.

«Me töötame selle kallal. Uurimine käib,» lisas ta. «See võis tulla kust tahes, ükskõik millisest riigist.»

Eelmisel nädalal alanud ulatuslikku küberrünnakut uurivate julgeolekuekspertide sõnul võib selle taga olla Põhja-Korea ning et see ei jää tõenäoliselt viimaseks suuremahuliseks rünnakuks.

Lunavararünnak, mida on nimetatud kõigi aegade ulatuslikemaks, algas reedel ning tabas enam kui 150 riigis sadu tuhandeid arvuteid. Rünnak kasutas ära Microsofti vanemate operatsioonisüsteemide teadaolevaid nõrku kohti.

Internetihiiu Google eksperdi Neel Mehta sõnul meenutab lunavara WannaCry rünnakus kasutatud kood varem Põhja-Koreaga seostatud küberrünnakutes kasutatud koode.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles