Eesti ettevõtted loovad Rootsis ametiühingute tõttu tütarfirmasid

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stockholm
Stockholm Foto: Eero Vabamägi

EASi ekspordinõunik Rootsis märkis, et kuna sealsetele ametiühingutele antakse välisfirmade survestamiseks alates juunist suuremad õigused, loovad Eesti ettevõtted üha enam Rootsis uusi firmasid.

«Olen märganud, et üha enam loovad ettevõtted Rootsis firmasid, et lihtsustada administratiivset poolt. See võib uute reeglite rakenduses veelgi süveneda,» rääkis EASi ekspordinõunik Rootsis Anna Öberg. Ka näiteks Nordecon tegutseb Rootsis SWENCN AB kaudu, mille töötajad on tööl vastavalt Rootsi seadustele, kirjutab Äripäev.

Eesti ettevõtjaid meelitaval Rootsi turul saavad ametiühingud 1. juunist suuremad õigused nõuda, et ettevõtted sõlmiksid kollektiivlepinguid ja pakuksid töötajatele nendes ette nähtud tingimusi.

Öberg lisas, et Rootsis on suur elamispindade puudus ja seetõttu ehitusbuum, mis on viinud ehitajate puuduseni Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles