McDonald’si omaniku aastakäive oli üle 200 miljoni euro

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
McDonaldsi toit
McDonaldsi toit Foto: SCOTT OLSON/AFP/Scanpix

Kuues Euroopa riigis McDonald’s restorane omava Malta ettevõte Premier Capitali möödunud aasta käive oli üle 200 miljoni euro. Võrreldes mullusega käive enam kui kahekordistus, millele andis hoogu ka Rumeenia turule sisenemine 2016. aasta jaanuaris.

Premier Capitali 7000-liikmeline meeskond teenindas eelmisel aastal Balti riikides, Kreekas, Maltal ja Rumeenias kokku 105 miljonit külastajat, mis ületab varasemate aastate tulemused.

2016. aastal teenis ettevõte 21,2 miljoni euro suuruse tegevuskasumi. Investeerimistulu ja finantskulude järgselt registreeris grupp 16,5 miljoni euro suuruse maksueelse kasumi. Grupi netovara ulatus 2016. aastal 41,6 miljoni euroni. Premier Capital väljastas mullu ka avalikke võlakirju väärtuses 65 miljonit eurot. Võlakirjad on registreeritud Malta Väärtpaberibörsil.

Rumeenia turule laienemisega täienes Premier Capitali portfell 67 restorani võrra. Lisaks avati Kreekas ja Maltal üks restoran ning Rumeenias kaks restorani. Uuenduskuuri läbisid kolm restorani Rumeenias ning kaks Baltikumis.

Ettevõtte kõikide turgude äri väljavaated on täna positiivsed. Balti riikides, Maltal ja Rumeenias on McDonald’s jätkuvalt restoranisektori turuliider ning turuosa ja külastajaskond kasvavad järjepidevalt tänu täiustatud klienditeenindusele. Kreekas kasvatas Premier Capital möödunud aastal edukalt oma turuosa ja seda vaatamata tugevale konkurentsile kohalikelt ja rahvusvahelistelt kaubamärkidelt ning väljakutsetele majanduskeskkonnas.

Sel aastal on Premier Capital avanud Kreekas ühe restorani Thessalonikis ning aasta jooksul täieneb kogu grupi portfell veel üheksa restorani võrra.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles