Kohtuotsus lõpetab ettevõtja kiusamise (1)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa büroo
Töötukassa büroo Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Riigikohus tunnistas kehtetuks piirangud, mis jätavad töötuskindlustushüvitisest ilma töise sissetuleku kaotanud inimese, kes on juhatuse liige äriühingus ega saa selle eest tasu.

Taotluse need normid põhiseadusevastaseks ja kehtetuks tunnistada esitas õiguskantsler Ülle Madise, kes ütles otsust kommenteerides, et 21. sajandile kohaselt lõpeb sellega väikeettevõtjate ebaõiglane kohtlemine, kirjutab Äripäev.

««Palka tankist» või «likvideeri see ettevõte ja asuta uus» pole ju mõistlikud lahendused,»kirjutas Madise eile Facebookis.

Töötuskindlustus on töötuse kui sotsiaalse riski maandamiseks loodud süsteem, mis põhineb sundkindlustuse põhimõttel. Kindlustatuteks on töötavad inimesed, kes on kohustatud neile töö eest tehtud väljamaksetelt tasuma töötuskindlustusmakset.

Kindlustatud riski realiseerumise – töise sissetuleku kaotamise – korral tekib kindlustatul õigus saada töötuskindlustushüvitist. Loe pikemalt Äripäevast.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles