Viking Motors: Saabi tarned Eestisse toimivad korralikult

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saab 9-3.
Saab 9-3. Foto: Kristjan Teedema / Tartu Postimees

Eestis Saabi autode edasimüügiga tegeleva AS Viking Motorsi juhatuse esimehe Üllar Tanibergi sõnul pole, vaatamata tootmise seiskumisele Rootsi tehases, uute Saabide Eestisse jõudmisega probleeme olnud.

Taniberg ütles, et teisipäevane tootmise seiskumine Saabi tehases, mis kolmapäeval taastus, on ilmselt seotud probleemse ja segase ajaga, mil Saab läks General Motorsi käest üle Spykerile. «Ma arvan, et tegemist ei ole püsiva probleemiga.»

«Varuosade probleemist pole ka kuulda olnud,» märkis Taniberg.

Ta ütles, et praegu on autode müük Eesti turul võrreldes eelmise aasta sama perioodiga paranenud. Taniberg tõi välja, et Viking Motors on sel kuul müünud seitse Saabi, mullu märtsis oli neid kaks. Ta selgitas, et müük tähendab kliendile kätte antud autosid, mitte tellimusi.

Rootsi meedia teatel katkestati Saabi Rootsi Trollhättani tehases teisipäeval tootmine, kuna alltöövõtjatele on tarnete eest tasumata. Väidetavalt ei ole Saab alltöövõtjatele õigel ajal tasunud ja seega on ettevõttes autoosade puudus, mis sundis tootmise katkestama.

Saabi omanikfirma Spyker teatas kolmapäeval, et Saab taastas tootmise. Spykeri tegevjuht Vicktor Muller väitis, et seisak oli tingitud autoosade transpordifirma kasvanud rahanõudest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles