Kinnisvarafirmade hinnangul on üüriturg jahtumas

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnisvarakuulutused
Kinnisvarakuulutused Foto: SCANPIX

Kinnisvarafirmade hinnangul on üüriturul tekkinud hinnasurve ning pole välistatud, et mõnede korterite hinnad hakkavad isegi langema.

Kinnisvarafirmade liit viis hiljuti liikmete seas läbi küsitluse, mis näitas, et enamik kinnisvaraettevõtteid näeb praegu turul survet üürihindade alanemiseks, vahendab ERRi uudisteportaal

«Pakkumiste hulk on pidevalt kasvanud ning paljud, kes võiksid olla üürikliendid, on omale hoopis kodu ostnud,» kinnitas neid tulemusi ka kinnisvarabüroo Uus Maa analüütik Risto Vähi. Küll aga ütles ta, et kohe ta hinnalangust kuulutama ei hakkaks, kuna kõigepealt toimub siiski rahunemine ja kui keegi peab hinda langetama, siis pigem see, kes optimistlikus meeleolus oma üürihinnaootused liialt kõrgeks ajas.

Kinnisvarafirma 1Partner elamispindade grupi juht Mihkel Oiderma ütles, et üürikorterite turul on tõepoolest näha kerget hinnasurvet. Põhjused on seotud ülimadalate laenuintressidega.

Loe lähemalt ERRi uudisteportaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles