Arco Vara taandab end Kv.ee kriminaalasjast

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Arco Vara.
Arco Vara. Foto: Postimees.ee

Börsifirma Arco Vara ASi sõnul ei ole nemad seotud kinnisvarafirmade vastu algatatud kriminaalasjaga, kuna Kv.ee teenuseid kasutas nende tütarfirma. 

Kuna Kv.ee teenuseid kasutas Arco Vara 100-protsendiline tütarfirma Arco Real Estate AS mite emafirma ise, siis puudub Arco Varal seos prokuratuuri poolt algatatud kriminaalasjaga, teatas Arco börsile. 

Nimelt eile algatati märtsis kinnisvaraportaali Kv.ee-st lahkunud kinnisvarafirmade suhtes kriminaalmenetlus karistusseadustiku paragrahvi järgi, mis käsitleb konkurentsi kahjustava kokkuleppe või otsuse sõlmimist ja kooskõlastatud tegevust selles vallas.

Lisaks märkis kinnisvarafirma börsiteates, et Arco Real Estate AS-i ega ühegi teise Arco Vara grupi äriühingu poole ei ole prokuratuur ega muu uurimisasutus viidatud kriminaalasjaga seoses pöördunud.

«Praeguse hetke seisuga ei ole teada, kas kriminaalmenetlus üldse Arco Real Estate ASi puudutab või temale kahtlustus esitatakse. Juhul, kui väidetav kriminaalasi on tõepoolest algatatud või algatatakse, on Arco Real Estate AS valmis tegema uurimisasutustega igakülgset koostööd, arvestades ülaltoodut,» teatas ettevõte. 

Kinnisvarafirmad Uus Maa ja Arco Vara, Pindi Kinnisvara, CKE, Domus Kinnisvara, LVM, Ober Haus, 1Partner, RE Kinnisvara, LAAM ja Kinnisvaraekspert teatasid märtsi lõpus koostöö lõpetamisest portaaliga Kv.ee. Koostöö lõpetamise peapõhjuseks nimetasid 11 ettevõtet hinnastamismudeli muudatusi, mis tõid suurematele büroodele kaasa kulu kasvu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles