Investorid lähevad Swedbanki juhi vastu kohtusse

PM Majandus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Swedbank
Swedbank Foto: © Bob Strong / Reuters/REUTERS

Rumeenia kinnisvarafondi investeerinud ja oma rahast ilma jäänud süüdistavad Swedbanki ning selle juhti Birgitte Bonneseni 8,5 miljoni eurose pettuse varjamises, kirjutab Rootsi majandusleht Dagens Industri.

Uudis on juba pälvinud Rootsi meedia tähelepanu, kirjutab Äripäev. Juhtum puudutab Peep Aaviksoo kaheksa aastat tagasi Rumeenias rajatud kinnisvarafondi, mis ostis seal põllumaid üle 170 korra turuhinnast kallimalt ja mis ei oleks pidanud kahe silma vahele jääma Swedbaki analüütikuile, kirjutas Äripäev 2015. aastal.

Nimelt ostis Swedbank üle 40 protsendi fondi nimetatud fondi - IPC Romanian Land Portfolio - emissiooni mahust kõigepealt oma privaatpanganduse klientidele, kes ise seda valikut ei teinud.

«Swedbanki poolt investoritele müüdud IPC Land Portfolio võlainstrumentidega tehti Swedbanki poolt mitmeid lubamatuid juhtimisvigu, mida nüüd teadlikult varjatakse,» ütles Toomas Sildmäe, kes oli üks Hansapanga/ Swedbank Eesti asutaja. 

Loe lähemalt Äripäevast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles