Sester kutsus Eesti Energia nõukogust tagasi Vassiljevi ja Tali

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahandusminister Sven Sester (paremal).
Rahandusminister Sven Sester (paremal). Foto: Eero Vabamägi

Eesti Energia üldkoosolek Sven Sester otsustas neljapäeval energiafirma nõukogust tagasi kutsuda Rannar Vassiljevi ja Veiko Tali ning määras uuteks liikmeteks Einari Kiseli, Andres Liinati and Ivo Palu.

Lisaks pikendas Sester ülejäänud nõukogu liikmete ametiaega. Seega alates reedest kuuluvad Eesti Energia nõukokku kolme aastase ametiajaga Väino Kaldoja, Kaie Karniol, Einari Kisel, Andres Liinat, Ivo Palu, Ants Pauls ja Danel Tuusis, teatas riigifirma börsile.

Üldkoosolek arvestas uute nõukogu liikmete kinnitamisel täies ulatuses nimetamiskomitee ettepanekuid. Uue nõukogu esimehe valib nõukogu, teatas Eesti Energia.

"Nimetamiskomitee ettepanek Eesti Energia nõukogu liikmete kohta lähtub valdkonnapõhisusest - uues nõukogus on nüüd oluliselt rohkem energeetika alast kogemust," ütles Sester. "Tänan nõukogu lahkuvaid liikmeid Veiko Tali ja Rannar Vassiljevi panuse eest ettevõtte tegevusse ja arengusse."

Väino Kaldoja on Eesti Energia nõukogu liige alates 2015. aasta septembrist. Ta on Silberauto juhatuse esimees, Eesti Suurettevõtjate Assotsiatsiooni juhatuse esimees ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja pikaajaline juhatuse liige.

Kaie Karniol on Eesti Energia nõukogu liige alates käesoleva aasta jaanuarist. Ta on rahandusministeeriumi riigivara osakonna juhataja. Varasemalt on Karniol juhtinud riigikontrollis finantsauditi osakonda ning töötanud ka finantsteenuste ettevõttes Pricewaterhousecoopers. Kaie Karniol on samuti Eesti Energia auditikomitee liige alates 2013. aastast ning juhib auditikomiteed 2015. aasta septembrist.

Einari Kisel on Maailma Energeetikanõukogu (World Energy Council) Euroopa regiooni juht, endine majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi energeetika asekantsler ja energeetikaosakonna juhataja ning varasemalt töötanud ka Eesti Energia energiakaubanduse äriüksuse direktorina.

Andres Liinat on Cleveroni tegevdirektor ja Tartu Ülikooli Kliinikumi nõukogu liige. Liinat on endine Tartu Ülikooli kantsler. Ta on varasemalt töötanud hotellis Olümpia, Reval Hotelligrupis, Tallinna Kaubamajas ja Hansapangas.

Ivo Palu on Tallinna Tehnikaülikooli elektroenergeetika ja mehhatroonika instituudi direktor ja professor ning Eesti Elektroenergeetika Seltsi juhatuse liige.

Ants Pauls on Eesti Energia nõukogu liige alates 2015. aasta oktoobrist. Pauls on endine Riigikogu liige ja varasemalt töötanud Narva Elektrijaamade ning Kiviõli Keemiatööstuse juhina.

Danel Tuusis on Eesti Energia nõukogu liige alates 2014. aasta juunist. Tuusis on Estonian Business Schooli endine ettevõtte rahanduse dotsent ja varasemalt töötanud Kuusakoski juhatuse liikmena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles