Kredex ja Danske hakkavad koostööd tegema

Lennart Ruuda
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Danske Bank.
Danske Bank. Foto: Fabian Bjummer / Reuters / Scanpix

KredEx Krediidikindlustus ja Danske Bank sõlmisid koostöökokkuleppe, mis lihtsustab Eesti ettevõtete ligipääsu finantslahendustele.

Uus koostöökokkulepe võimaldab Eesti ettevõtetel tulla kergemini toime rahvusvahelises kaubanduses tavapäraste 60-, 90- või 120-päevaste maksetähtaegadega, sest pank aitab usaldusväärsetel eksportivatel ettevõtetel finantseerida suure osa tehingumahust enne maksetähtaja saabumist, teatasid ettevõtted.

KredEx Krediidikindlustuse juhi Meelis Tambla sõnul pakub sõlmitud koostööleping Danske pangaga ettevõtetele uusi kasvuvõimalusi. «Oluline hulk tooteid ja lahendusi jääb müümata just seetõttu, et ettevõtetel ei ole piisavalt käibevahendeid pikkade maksetähtaegadega tehingute rahastamiseks. Loodame, et koostöö annab ettevõtetele täiendavaid võimalusi laekumata arvete finantseerimiseks,» võttis Tambla kokku uuest koostööleppest ettevõtetele tekkinud peamise kasu.

Danske Banki ettevõtete panganduse direktor Tõnu Vanajuur ütles, et sõlmitud koostööleping võimaldab finantseerida arvete maksetähtaegu ning hinnata ja maandada ostjate makseriski krediidikindlustuse abil.

KredEx Krediidikindlustusel on sõlmitud sarnased koostöökokkulepped ka teiste Eesti pankadega ning väiksemate finantseerijatega. Tambla sõnul on see koostöö aidanud mitmetel ettevõtetel saada paremaid finantseerimistingimusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles