Leedo kaebus Euroopa Komisjonile ootab senini lahendust

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väinamere Liinide omanik Vjatšeslav Leedo.
Väinamere Liinide omanik Vjatšeslav Leedo. Foto: Jaanus Lensment

Ärimees Vjatšeslav Leedole kuuluva OÜ Väinamere Liinid kaebus Euroopa Komisjonile, kus ta süüdistab Eesti majandusministeeriumi keelatud riigiabi andmises Tallinna Sadama tütarettevõtetele, ei ole lahendust saanud ning ka ministeerium ei tea, millal seda võib oodata.

Väinamere Liinide mullu suvel esitatud kaebuse kohaselt andis majandus- ja kommunikatsiooniministeerium 2014. aasta sügisel keelatud riigiabi osaühingutele TS Laevad ja TS Shipping, et nad mandri ja suursaarte vahelise liiniveo hanke tingimata võidaksid, vahendab ERRi uudisteportaal.

Majandusministeeriumi lennundus- ja merendusosakonna juhataja Taivo Linnamägi ütles ERRile, et ministeerium on alates eelmisest aastast, mil Leedo firma Euroopa Komisjonile kaebuse esitas, komisjoniga kirjavahetust pidanud.

"Viimase vastuskirja saatsime komisjonile 2017. aasta jaanuaris, kus vastasime nii Väinamere Liinid OÜ kaebuse täienduses tõstatatud etteheidetele kui ka komisjoni küsimustele," selgitas Linnamägi.

Ta lisas, et ministeerium soovib, et see vaidlus saaks lahendatud ja on ka edaspidi igati valmis koostööks asjaolude väljaselgitamisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles