Helsingi metroo laiendus hilineb juba pea aasta jagu

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helsingi südalinna rongi- ja metroojaam
Helsingi südalinna rongi- ja metroojaam Foto: INTS KALNINS/REUTERS

Soomlastest pendelrändajad, kes on juba pikalt oodanud võimalusi Helsingi kesklinnast ka Espoo eeslinna metrooga sõita, peavad veel varuma kannatust, kuna sellesuunalise metroo laienduse valmimine on osutunud plaanitust märksa pikemaajaliseks.

Länsimetro Oy, ettevõte, mis vastutab metrooliini laienduse valmimise eest, andis möödunud reedel teada, et algselt mullu septembrikuuks plaanitud liini valmimise tähtaeg, on nüüd veelgi edasi lükkunud, vahendab Yle. Ettevõte andis lootust, et metrooliin valmib lõpuks selle aasta septembriks.

Ettevõte, mille omanikeks on Helsingi ja Espoo omavalitsused, ütles, et juunikuust peaksid algama esimesed liini rööbaste tehnilised katsetused. «Lääne metrooliin läheb käiku niipea, kui oleme saanud heakskiitva hinnangu. Meie hinnangul peaks liiklus sel suunal olema võimalik alates septembrist,» sõnas Länsimetro tegevjuht Ville Saksi.

Küll aga ei ole liini valmimise pidev edasilükkumine ainuke probleem, mis Helsingi linna metroolaiendust on tabanud. Muuhulgas on projekt ületanud ka oma esialgse eelarve 200 miljoni euroga. Viimati vaatas ettevõte metroo laienduse valmimise ajakava üle jaanuaris, kui kinnitati, et see peaks olema kasutusvalmis selle aasta juunikuuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles