Ratas soovib LNG-terminali Eestisse, Skvernelis Leedusse (1)

Andres Reimer
, majandusajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
10lk1 Alexela Groupi suuromanik Heiti Hääl (pildil paremalt) näitas eile õhtul peaministritele Jüri Ratasele, Saulius Skvernelisele ja Māris Kučinskisele, kust suunast hakkaksid tulevikus Pakri poolsaare poole tulema laevad. Meeste selja taha rajataks LNG mahutid.
10lk1 Alexela Groupi suuromanik Heiti Hääl (pildil paremalt) näitas eile õhtul peaministritele Jüri Ratasele, Saulius Skvernelisele ja Māris Kučinskisele, kust suunast hakkaksid tulevikus Pakri poolsaare poole tulema laevad. Meeste selja taha rajataks LNG mahutid. Foto: Eero Vabamägi

Baltimaade ja Soome energiasõltumatuseks rajatav piirkondlik LNG-terminal peab tulema Eestisse, nagu riigid juba varem kokku leppisid, teatas eile peaminister Jüri Ratas.

Leedu peaminister Saulius Skvernelis tegi Balti riikide ja Poola peaministrite kohtumisel aga taas avalduse, et Klaipėdasse renditud LNG transpordilaev peab saama regionaalse staatuse ja Euroopa abiraha. Kuid erinevalt jaanuaris ilmutatud külalislahkest leebusest, kui meie peaminister justkui nõustus läbirääkimiste taas avamisega, astus Ratas seekord Eesti huvide kaitseks selge sõnaga välja.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles