Varjatud omanikega firma teenib Tallinnalt miljoneid (5)

Adele Johanson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Aas.
Taavi Aas. Foto: Alar Truu/Õhtuleht

Tallinna linnapea ametis olev Taavi Aas ei tea enda sõnul, kes on linna kauase partneri ja äsja magusa miljonihanke võitnud firma Signaal Küprosele varjunud omanik ning Signaali esindaja väldib küsimustele vastamist.

Küprose kohalikust äriregistrist vaatavad vastu seal registreeritud liiklusmärkide ja teekatte märgistuste firma ASi Signaal TM emafirma Luce Invest Limited omanikeks märgituna vaid järgmised offshore-firmad ja kohalikud esindajad, kes varemgi maksuparadiisidesse registreeritud firmade hingekirjades figureerinud, kirjutab Äripäev.

Aas jättis vastamata küsimusele, kas see on tema meelest eetiline, et Tallinna maksumaksjatel pole võimalik kontrollida, kellele linn miljoneid eurosid nende raha maksab, paludes esitada see hoopis riigikogule. 

Signaali otsene omanik on firma CG Invest OÜ, mille juht Tiit Arro on keeldunud aastaid reetmast midagi Signaali tegelike kasusaajate ja lõplike omanike kohta. Seekord hämas Arro telefonis, et registris on kõik kirjas ning palus saata küsimused e-kirjaga, lubades küsitu järele vaadata, kuid jättis vastamata. Loe pikemalt Äripäevast.

Tallinna Transpordiamet toob aga välja, et  konkureeriva pakkumise teinud ettevõte OÜ Kiirwarren.KL esitas põhjendamatult madala hinnaga pakkumise, mille jätkusuutliku täitmise tõenäosus oli küsitav. Tallinna Transpordiamet küsis kaks korda OÜ-lt Kiirwarren.KL selgitust madalate hindade kujunemise kohta. 

«Küsisime Tallinna Tehnikaülikoolist analüüsi, kas madalama hinnaga pakkumine on eelseisvatel aastatel täidetav ja saime eksperthinnangu, et see pole realistlik,» ütles Tallinna Transpordiameti jurist Urmas Tammiksaar.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles