Järgmine Ford Mustang võtab eeskuju Star Wars'i kõige ikoonilisemast tegelasest

Rait Piir
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ford Mustang 2018 sketš
Ford Mustang 2018 sketš Foto: Ford / Autoblog

Selleks, et anda uuele Ford Mustangile kurjem välimus võeti 2018. aasta mudeli disainimisel eeskuju Star Wars'i kuulsast tegelasest Darth Vaderist. 

Inspiratsiooni allikaks on Fordi disainijuhi Melvin Betancourt'i sõnul Darth Vaderi kiiver ja mask, kirjutab Auto Blog. «Meeskond tahtis, et 2018. mudel oleks agressiivsema moega ja nii tuligi inspiratsioon ühest aegade kõige kuulsamast ekraanitegelasest. Vaderi maski kontuuridest ja nurgelistest ninasõõrmetest said uue Mustangi esiots ja udutuled,» ütles Betancourt.

Darth Vader
Darth Vader Foto: Ford / Autoblog

Ford eemaldas saladuskatte oma uuelt mudelilt jaanuaris, kuid detailsemaid andmeid pole sõidukist veel kuigi palju avaldatud. Eelmisel nädalal lekkis aga Mustang6g.com foorumisse brošüür, mis annab uuest mudelist rohkem aimu, kirjutab carscoops. Lekitatud brošüür näitab, et auto mootor tuleb kahes versioonis: 2,3 liitrine Ford EcoBoost või 5 liitrine Ti-VCT V8. 

Mustangi varustuses on brošüüri järgi Fordi SYNC 3 infotainment-süsteem, SiriusXM raadio, rehvisurve jälgimise süsteem, tagavaate kaamera ja SOS Post-crash Alert System (avariijärgne teavitus süsteem). Lisavarustusena võivad kliendid soetada üleni digitaalse näidikute ploki, sõiduraja hoidja, MagneRide amortisaatorid, 10-käigulise automaatkäigukasti, häälega aktiveeritava navigeerimise ja premium Shaker Pro Audio helisüsteemi.

Autot on võimalik soetada 11 erinevas värvitoonis.

Hinda ei ole veel avaldatud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles