SEB langetab kaarditerminali tasu väikekaupmeestele 5 eurole

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaardimakseterminal.
Kaardimakseterminal. Foto: Sille Annuk / Postimees

SEB pakub väikekaupmeestele kaardimaksete terminali hinnaga 5 eurot kuus, millega loodetakse kaardimaksete kasutamist suurendada näiteks väikepoodnike, taksofirmade ja turukaupmeeste seas.

«Kui seni oli näiteks GSM-terminali kasutamise püsikulu kuus 27 eurot, siis nüüd on see viis eurot. Usun, et selline kaarditerminalide doteerimine panga poolt avab tee kaardimaksete pakkumisele nii taksodes, turgudel kui ka paljudes muudes kohtades, kus tarbijad on sellisest võimalusest puudust tundnud,» lausus SEB jaepanga ja tehnoloogia valdkonna juht Eerika Vaikmäe-Koit.

Samuti tegi SEB teistele Eesti pankadele ettepaneku lepingute muutmiseks ja kokkulepitud kaardimakse vahendustasude langetamiseks.   Vaikmäe-Koit märkis, et nii pangad kui ka paljud kaupmehed doteerivad täna sularahatehinguid, samas kui igapäevase arveldamise tulevik on selgelt e-kanalites. SEB leiab, et kaardimakseid soodustades on nii pankadel kui kaupmeestel võimalik kiiremini üle minna efektiivsemale arveldussüsteemile, mis aitaks aastas kokku hoida kümneid miljoneid eurosid – seda nii sularaha käitlemise kui ka sellele kuluva töötajate tööaja ja turvateenuste osas.

Üle-eelmisel nädalal trahvis Läti konkurentsiamet 22 panka kartellikokkuleppe eest, mis puudutas muu hulgas pangakaartide komisjonitasu.

Eesti konkurentsiamet ootab samuti  pankadelt vahendustasude alandamist. 2008. aasta kevadel alustatud pankade kaardimaksete uurimine on Eestis veel pooleli. Konkurentsiameti peadirektori Märt Otsa sõnul peaks analüüsi tulemusel pankadele esitatama soovitused, kuidas kaardimaksetasusid alandada.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles