NASDAQ OMX Tallinna kasum kukkus üle poole võrra

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Börs
Tallinna Börs Foto: Mihkel Maripuu

NASDAQ OMX Tallinna kontserni äritulud langesid 2010. aastal 10 protsenti 3,6 miljoni euroni. Puhaskasum oli 447 381 eurot, võrreldes 2009. aasta 965 065 euroga.

NASDAQ OMX Tallinn konsolideeritud majandustulemusi mõjutas 2010. aastal Eesti Väärtpaberikeskuse kliendibaasi halvenev maksekäitumine, ettevõtete ühinemised, likvideerimised ja pankrotid, teatas ettevõte.

Börsi ärisuunal avaldas tulemustele suuremat mõju Eesti Telekomi lahkumine, ettevõtete turuväärtuse kasv ning võrreldes eelneva majanduskriisi aastaga eelkõige kohalike investorite aktiviseerunud kauplemine. Kontsern jätkas ka üldkoosoleku korraldamise teenuse osutamist ning teiste riikide nõustamist pensionireformide vallas.

NASDAQ OMX Tallinn soovib käesoleval aastal rohkem rõhku panna oma teadmiste ja IT lahenduste ekspordile. Lõppenud aastal loodi sellel eesmärgil tihedad kontaktid EBRD, Maailmapanga ja teiste rahvusvaheliste organisatsioonide ja partneritega ning valmistati ette interaktiivsed lahendused, mis esindasid Eestit ka EXPO 2010 raames.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles