Tele2 võtab töötajatelt isiklikud töökohad ja toob voodid kontorisse

Aivar Pau
, tehnikaportaali toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tele2 Rootsi kontor
Tele2 Rootsi kontor Foto: Tele2

Tele2 toob Rootsi peakontori eeskujul järgmisest aastast Eestisse  töömudeli, kus töötajatel ei ole enam isiklikku lauda.

Tegemist on avatud kontoriga, mille osadeks on iseseisva töö kapslid, koosolekute- ja meeskonnatööala, mängu- ja puhkeala, kohvik ja voodid uinaku tegemiseks.

Tele2 personalijuhi Helena Everti sõnul hakkavad inimesed endale nüüd töökohta valima vastavalt päevakorras olevatele tööülesannetele või projektile.

Everti hinnangul eeldab uus töömudel kõigilt töötajatelt avatumat mõtlemist, kuna kaob harilik kabinetisüsteem ja töötama hakatakse külg-külje kõrval erinevate kolleegidega.

 Esimesena võttis uue töömudeli kasutusele Tele2 Rootsis, kus uuringute ja mõõtmistulemustena selgus, et 46 protsenti töölaudadest on enamjaolt tühjad, sest töötajad on kas koosolekutel, majavälistel kohtumistel või töötavad kodus.

Samuti selgus, et 77 protsenti koosolekutest toimub kuni nelja isiku vahel, mistõttu ei ole vajadust mitme suure nõupidamisruumi järele.

Sel aastal valmivad uued lahendused ka Lätis ja Leedus. Tele2 Eesti võtab uue töömudeli kasutusele järgmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles