Sõõrumaa palkas turvafirmat juhtima Sven Nuutmanni

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Turvamees
Turvamees Foto: Raigo Pajula

Urmas Sõõrumaale kuuluva ettevõtte K Grupp Turvateenused OÜ juhiks sai Sven Nuutmann.

Nuutmann ütles, et töötab K Grupi juhina 16. märtsist saati. «Võtan seda projekti pika perspektiiviga. See on üle pika aja väga huvitav väljakutse, kus on võimalik rakendada oma eri kogemusi,» ütles Nuutmann.

K Grupil on Nuutmanni hinnangul võimalik «raske tööga» saada kolme kuni viie aasta jooksul Eesti turvateenuste turul «tugevaks number kaheks», kuna turuliidri kohta hoiab tugevalt üks ettevõte.

K Grupi kontserni möödunud aasta käive oli Nuutmanni sõnul ligikaudu 55 miljonit krooni ja kasum jäi nulli lähedale. Kontserni emaettevõte K Grupp Turvateenused oli kasumis, kuid kahjumit tõid aasta aega tagasi asutatud regionaalsed tütarettevõtted K Grupp Ida Turvateenused OÜ, K Grupp Lääne Turvateenused OÜ ja K Grupp Lõuna Turvateenused OÜ, selgitas Nuutmann.

«Kõige suurem ja olulisem klient on Eesti Raudtee, koostöö on üle-eestiline,» kommenteeris Nuutmann.

Lisaks kogemustele meedias ja jaekaubanduses on Nuutmann töötanud 12 aastat tagasi turvaalal. «Töötasin samuti Urmas Sõõrumaale kuuluva ESS-i tehnikapaigaldusettevõttes Alarmtec," ütles Nuutmann. "Aastal 1999 ehitasin selle üles.» Alarmtec AS peaks G4S-i tütarettevõttena Nuutmanni sõnul siiani edukas olema.

Nuutmann oli Ekspress Gruppi kuuluva võrgumeedia ettevõtte AS-i Delfi juhatuse esimees 2009. aasta detsembrist tänavu jaanuari keskpaigani. Ta on varem töötanud ka Sportland Eesti tegevjuhina, asepresidendina Rambler Media Ltd-s, tegevjuhina Rambler TV-s ja Tele2-s Venemaal ning juhtinud rahvusvahelisele meediakontsernile Modern Times Group MTG AB kuuluvat ettevõtet MTG Radio Ida-Euroopas.

Ärimees Urmas Sõõrumaa omandas K Grupi Turvateenused OÜ ainuomaniku, valdusettevõtte Silverline Invest OÜ detsembris 2009, pöördudes sellega tagasi turvaärisse.

K Grupp Turvateenused kasvatas oma käibe 2009. aastal 51 protsendi võrra 52,1 miljonile kroonile. Kasumit teenis ettevõte 2009. aastal kaks miljonit krooni, mis on poole vähem kui 2008. aastal teenitud 4,1 miljonit krooni. 2009. aasta lõpul oli ettevõttel 300 töötajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles